Supermarktpersoneel ontsmet de handvatten van winkelwagentjes. (Foto: J.P. Kranenburg).

Aantal bewezen besmettingen in Leidse regio naar 67

In ons land zijn voor het eerst meer dan 10.000 mensen besmet met het coronavirus. Dat maakte het RIVM vanmiddag bekend. Er zijn 132 mensen overleden sinds de cijferupdate van zaterdag. In totaal staat het sterftecijfer nu op 771. In ziekenhuizen werden dit etmaal 529 mensen opgenomen

“Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten”, stelt het RIVM.  Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

67 positief geteste inwoners in Leidse regio
In Leiden zijn er afgelopen etmaal twee bewezen besmettingen bijgekomen. Het aantal patiënten stijgt daarmee van 35 naar 37. In Leiderdorp (nu zes) kwam er één corona-patiënt bij. Oegstgeest telt met dertien COVID-19-patiënten nog steeds het hoogste aantal ziektegevallen van de Leidse regio, maar er kwamen sinds gisteren geen nieuwe gevallen bij. Het aantal positief geteste inwoners in Voorschoten is gestegen van zeven naar acht, in Zoeterwoude van twee naar drie.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×