De enorme mensenmassa die jaarlijks op de Lakenfeesten afkomt, past niet bij de huidige situatie. (Archieffoto: Chris de Waard).

Ook Lakenfeesten gaan niet door vanwege coronavirus

Stadsfestival de Lakenfeesten gaat deze zomer niet door. Vanwege de verlenging van de geldende maatregelen rondom het coronavirus kon de organisatie van Stadsfestival de Lakenfeesten geen ander besluit nemen. “In goed overleg met al onze partners”, zegt organisator Nilles Raken.

Gerry van Bakel in gesprek met voorzitter Nilles Raken van Stadsfestival de Lakenfeesten.

Voor het eerst geen peurbakken en drakenboten
“Hoewel eind juni nog even weg is, komen door de huidige maatregelen zowel de planning als financiĆ«le haalbaarheid onder druk te staan. Uit een rondje langs alle mede-organisatoren, partners en enkele smaakmakers van de Peurbakkentocht bleek, dat er op teveel fronten onzekerheden zijn”, zegt Raken. “Je hebt gewoon veel deelnemers nodig om een evenement tot een succes te maken. Ook financieel. Dit heeft tot de conclusie geleid dat bijna geen enkel evenement de kwaliteit kan halen die gewenst is.”

Dat ook de Lakenfeesten uit de evenementenkalender geschrapt zouden worden, zat er al aan te komen. Half maart vertelde Raken al dat het door de coronacrisis dit jaar wel heel ingewikkeld is om geld van sponsoren binnen te krijgen. Ook de Paaskermis gaat niet door en die vormt een belangrijke inkomstenbron voor de Lakenfeesten.

Cultuur Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×