De schade is aanzienlijk. (Foto: Chris de Waard).

Bokszak in speeltuin Hoflaan gaat in vlammen op: 'Dit is in en in triest'

Een bokszak in de speeltuin aan de Hoflaan in Leiden is zaterdagavond in vlammen opgegaan. Het gaat om materiaal van sportschool Team Atlas, die de boksspullen tijdelijk buitenzette zodat mensen ondanks de sluiting van de sportschool toch nog kunnen trainen. “Het is in en in triest dat je andermans spullen kapot moet maken als vermaak op je zaterdagavond”, reageert Eline van Bodegom van de sportschool zondagochtend.


De brandweer kon de brand in de Vijf Hoven snel blussen. (Video: Sleutelstad).

De brandweer werd rond 22.00 uur gealarmeerd voor een felle buitenbrand. Bij aankomst bleek de bokszak in lichterlaaie te staan en ook de lantaarnpaal waaraan hij bevestigd stond, was al flink beschadigd. Hoewel de brandweer de brand snel onder controle had, is van het sportmateriaal niets meer over. “Je houdt er rekening mee dat het kapot kan gaan doordat het weer erin komt, maar toch niet op deze manier”, aldus een erg teleurgestelde Van Bodegom.

Pure verveling
Het is de tweede van vier bokszakken die in anderhalve week tijd ter ziele is gegaan. In een parkje in de Stevenshof werd een bokszak van Team Atlas eerder al opengescheurd. Hoewel niet vaststaat dat het om vandalisme gaat, ziet Van Bodegom weinig andere mogelijke oorzaken. “Ik denk gewoon verveling, het is makkelijk in brand te steken.” Ze baalt ervan dat hun initiatief op deze manier ten einde loopt. “Dit was de ideale manier om toch nog te kunnen trainen, die wordt de sporters nu afgenomen. Misschien hebben we teveel vertrouwen in de samenleving gehad.”

Vierduizend euro blijft binnen
Van Bodegom is zondagochtend met een vuilniszak en schep onderweg naar de Hoflaan om de restanten op te ruimen. De tien bokszakken die ze binnenkort ook nog had willen verspreiden door Leiden, houdt ze voorlopig binnen. “We gaan niet vierduizend euro buiten zetten om het vernield te zien worden, hoe graag we onze leden en niet-leden ook willen laten sporten in deze tijd”, aldus Van Bodegom. De twee bokszakken die nog wel buiten staan, worden nog niet direct naar binnen gehaald. “Maar we gaan er nog wel even goed over nadenken, want we willen ook niet bijdragen aan een spoor van vernielingen door Leiden.”

  • Zo stond de bokszak er tot voor kort bij
    Zo stond de bokszak er tot voor kort bij
112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×