(Foto: Team Atlas).

Boksschool Team Atlas hangt bokszakken in Leidse parken

Kickbokscentrum Team Atlas Leiden heeft bokszakken opgehangen in verschillende parken in Leiden. Doel is om boksers en kickboksers gelegenheid te geven om in training te blijven. Dat is bij boksen ingewikkelder dan bij veel andere sporten, omdat boksen een contactsport is en fysiek contact niet meer is toegestaan in verband met de corona-uitbraak.


Cor van der Velden in gesprek met Eline van Bodegom van Team Atlas

Eline van Bodegom van Team Atlas Leiden legt uit dat alle instructeurs thuiszitten. “We proberen wel online workouts te geven, maar de specifieke oefeningen voor kickboksen zijn lastig uit te voeren in huis. Nu hebben we op verschillende plekken bokszakken opgehangen, zodat de boksers toch kunnen trainen.” Uiteraard hangen er duidelijke instructies bij, niet alleen voor de oefeningen die je met een bokszak kan doen, maar ook voor de hygiëne. “Er staat duidelijk dat je met één persoon tegelijk moet gaan trainen, de zak voor en na gebruik moet ontsmetten en dat je anderhalve meter afstand moet houden van anderen.” Voor het ontsmetten is een spray aanwezig.

Team Atlas heeft al verschillende keren aan de gemeente gevraagd of het ophangen van de zakken eigenlijk wel mag, maar daarop heeft de gemeente tot nu toe geen antwoord gegeven. “De wijkagenten waren erg positief”, vertelt Van Bodegom, “maar als de gemeente alsnog zegt dat het niet mag, dan halen we ze weer weg.”

Vier parken
De bokszakken hangen in het Huigpark, het Stevenspark, in speeltuin De Vijf Hoven aan de Hoflaan en naast het gebouw van Team Atlas in het speeltuintje aan de Morsweg, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot ‘Atlas Park’. Er zijn nog tien zakken beschikbaar, dus iedereen heeft de mogelijkheid om andere locaties in te zenden. Voor leden is er ook nog de mogelijkheid om allerlei sportattributen te lenen bij Team Atlas. Zij kunnen één voor één naar de sportschool komen om iets op te halen en kunnen dat een aantal dagen gebruiken.

Leiden Sport Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×