(Afbeelding: pr).

Groep 8 Magazine Awards voor een draaglijk basisschool-afscheid

Schoolkamp. De musical. Een laatste weerzien met klasgenootjes. Hoe kunnen leerlingen van groep 8 dit jaar goed afscheid nemen van hun basisschool als dit soort dingen niet plaats kunnen vinden, en het überhaupt nog de vraag is of de scholen voor de zomer open zullen gaan?

Het Voorschotens mediaplatform Jilster laat leerlingen van groep 8 door het hele land al een jaar of tien magazines maken om terug te blikken op hun laatste basisschooljaar. “Die magazines zijn bedoeld om herinneringen en momenten die je gehad hebt op je basisschool te bundelen voor jezelf en als klas”, zegt Marc Hoogvliet , creatief directeur van Jilster.


Jaap van Sandijk in gesprek met Marc Hoogvliet van Jilster uit Voorschoten

Uitje
Speciaal voor tijdens de crisis heeft Jilster de samenwerking gezocht met partijen als de Efteling, Corpus en Stichting Kinderdorp om aan die magazines een provinciale en landelijke verkiezing te koppelen: de Groep 8 Magazine Awards. “In iedere provincie zullen winnaars komen”, aldus Hoogvliet. “Een vakjury bepaalt vervolgens de landelijke winnaars, die met hele klas op onze kosten naar bijvoorbeeld de Efteling, Corpus of monumentendorp Orvelte mogen.”

Momenteel zijn er landelijk meer dan 200 scholen genomineerd. Aanmelden kan op de website van Jilster. Kosten zijn alleen verbonden aan het drukken van de tijdschriften.

Onderwijs Voorschoten Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×