(Foto: Lieuwe van Slooten).

Coronamaatregelen: Ook tijdens Pasen voldoende afstand houden

Ook in het komend Paasweekeinde worden in de hele regio weer parkeerterreinen afgesloten bij de stranden en recreatie- en natuurgebieden. Deze maatregelen hebben volgens de veiligheidsregio vorig weekeinde goed gewerkt, waardoor het niet te druk werd, zodat de anderhalve meter onderlinge afstand in acht genomen kon worden.

Naast het afsluiten van parkeerterreinen worden nu ook aanvullende maatregelen genomen om de drukte in de regio te reguleren. Zo is de capaciteit voor toezicht en handhaving nog verder opgeschaald. Bijvoorbeeld om op te kunnen treden tegen grote groepen motorrijders en wielrenners die er tijdens het mooie lenteweer op uit trekken. Zo nodig worden op basis van de geldende noodverordening bepaalde gebieden of locaties tot verboden gebied verklaard.

Op landelijk niveau zijn afspraken gemaakt met brancheverenigingen om de verwachte drukte in winkels, tuincentra en bijvoorbeeld meubelboulevards. Die zijn traditioneel op Tweede Paasdag geopend en vormen voor veel mensen een leuk uitje. Nu is het zaak om ook hier het aantal bezoekers te beperken.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×