(Foto: Rob van Dullemen).

Aantal corona-opnames in ziekenhuis verder gedaald

Er zijn sinds gisteren 94 mensen in ons land overleden aan Covid-19. Dat heeft het RIVM vanmiddag gemeld.  Dat zijn er een stuk minder dan zaterdag toen er 134 sterfgevallen werden gemeld. In totaal zijn er in ons land nu officieel 2.737 mensen aan de gevolgen van het coronavirus bezweken.

Er werden 196 mensen voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Dat is na enkele dagen van daling nu weer een lichte toename. In totaal zijn 8.582 patiënten opgenomen (geweest). Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Er kwamen 1.174 positief geteste personen bij. Dat getal is fors lager dan de ruim 1.300 van een dag eerder. In totaal zijn er nu 25.587 mensen waarbij het virus via een positieve testuitslag is vastgesteld. Sinds enkele dagen kunnen ook zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis getest worden als zij klachten hebben. De eerste effecten daarvan lijken zichtbaar in de meldingen. 453 (39 %) van de nieuwe meldingen betreft zorgmedewerkers.

Situatie Leidse regio
In de Leidse regio zijn er sinds gisteren één nieuwe ziekenhuisopname gemeld. Het gaat nu om 31 inwoners uit Leiden, 8 uit Leiderdorp, 6 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten (+1) en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×