Ondanks vijftien wegafzettingen was er weer topdrukte bij de bollenvelden. (Foto: Regio15).

Toeristen toch naar Bollenstreek, veiligheidsregio last geheel verbod in

De Bollenstreek is nu voor iedereen verboden gebied. Dat heeft Henri Lenferink, voorzitter van de veiligheidsregio Hollands-Midden, besloten, nadat het opnieuw druk werd bij de velden. Waren toegangswegen tot de bollenvelden eerst voor gemotoriseerd verkeer en wielrenners afgesloten, nu mogen ook wandelaars en fietsers niet meer langs de wegafsluitingen.

Na het besluit van zaterdag, werd het gisteren opnieuw te druk door dagjesmensen en toeristen die zich langs de weg ophielden. Personen konden door de drukte niet langer de verplichte anderhalve meter sociale afstand van elkaar bewaren.

Handhavers letten dit paasweekend extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Zij kunnen daarom boetes uitdelen. Dit doen zij als ze zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen. De maatregelen gelden niet voor bewoners.

112 Sleutelstad Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×