Afgesloten wegen tussen de bollenvelden. (Foto: Regio15).

Bloembollenvelden worden 'gekopt'

Bloembollenkwekers gaan de velden in de bollenstreek van hun kleur ontdoen. Veel eerder dan normaal wordt al de komende dagen begonnen met het ‘koppen’ van de bloemen, waardoor de velden binnenkort niet meer als magneet voor dagjesmensen fungeren.

Vele oproepen, dranghekken en wegafzettingen ten spijt trokken met name op Eerste Paasdag drommen mensen naar de kleurrijke velden rond Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Teylingen. Vanuit de gemeenten in de Bollenstreek kwamen de afgelopen week oproepen om weg te blijven, maar het had maar weinig effect. “We hadden verwacht een rustige Pasen te hebben, maar dat werd het dus verre van”, vertelt de Noordwijkerhoutse bollenkweker Pennings aan mediapartner Omroep West. Hij is al begonnen het het koppen van de bloemen. Dat houdt in dat bij bepaalde soorten bloemen de kelk weggehaald wordt, waardoor de kleurschakeringen uit de bollenvelden verdwijnen, waardoor ze minder aantrekkelijk worden.

Het was zaterdag en zondag ondanks diverse oproepen van de gemeenten om weg te blijven druk in de Bollenstreek. Mensen kwamen toch naar het gebied om foto’s van de bloemen te maken. Maandag is het voor het eerst rustiger, al waarschuwt de woordvoerder van beide gemeenten de mensen die nog willen komen: “Het wordt nu wel iets drukker, maar er is nog geen reden tot zorg. We blijven het wel goed monitoren.” De wegen tussen de bollenvelden blijven afgesloten, maar als het maandagmiddag nog drukker wordt dan worden mogelijk ook de provinciale wegen afgesloten.

Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×