Achter de schermen bij de Paasmis. (Foto: Rob van Dullemen).

Hooglandse Kerk streamt er op los: ook Paasdienst digitaal beschikbaar

Pasen brengt ieder jaar veel mensen bij elkaar in de kerk. Door de uitbraak van het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. De Leidse Binnenstadsgemeente bedacht een oplossing: voor 7500 euro werd er streamingapparatuur aangeschaft en al snel werden de kerkdiensten vanuit de Hooglandse Kerk, waaronder de Paasdienst, bij de mensen thuis gebracht.

“Het is echt opvallend”, vertelt predikante Margreet Klokke aan mediapartner Omroep West. “Tijdens een normale zondagdienst zitten in deze kerk ongeveer driehonderd mensen. Met Pasen zijn dat er zeshonderd. En als je dan kijkt naar onze streams, die trekken gemiddeld tussen de 750 en 1000 kijkers.”

Zo werd de digitale Paasdienst uitgezonden.

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×