Voedselbank Leiden kreeg vorig jaar een cheque van 7000 euro. Welk bedrag nu wordt gedoneerd, is niet bekend gemaakt. (Foto: PR).

Rotary Club Leiden doneert vrijvallend budget aan Voedselbank Leiden

Nu de wekelijkse lunchbijeenkomst van de Rotary Club Leiden niet door kan gaan, heeft de organisatie besloten het geld dat daarmee beschikbaar komt te doneren aan de Voedselbank in Leiden. De club die jaarlijks de Rotary Santa Run organiseert en daarmee ook de Leidse Voedselbank sponsort, vindt het belangrijk juist in deze tijd zoveel mogelijk te helpen.

Ook worden er andere acties georganiseerd om mensen tijdens de coronacrisis te helpen. “Zo zijn er verschillende leden die mondkapjes naaien”, vertelt oud-voorzitter Anita America. “En toen een van onze leden hoorde dat een aantal kinderen bij het sluiten van de scholen in de problemen kwam omdat ze geen laptop hadden, hebben we met elkaar een aantal laptops ingezameld en weggeven. Zo kunnen we met elkaar echt iets doen, dat is waar Rotary voor staat. Er wordt nog gekeken met welke acties wij verder kunnen bijdragen.”

Rotary is een internationale organisatie die staat voor wereldomvattende kameraadschap. Uit alle mogelijke beroepsgroepen komen de leden wekelijks bij elkaar. Er worden bij deze bijeenkomsten dan ethische vraagstukken besproken, sprekers uitgenodigd en projecten gekozen waar de leden zich voor inzetten. America: “Handen uit de mouwen en het liefst zo lokaal mogelijk!”

Leiden Coronacrisis Voedselbank Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×