Sportparken blijven voorlopig nog gesloten in verband met de coronacrisis. (Foto: Chris de Waard).

Aantal coronadoden afgelopen etmaal fors gestegen

Vandaag meldt het RIVM het overlijden van 189 personen als gevolg van Covid-19. Dat zijn er veel meer dan in de afgelopen dagen. Deze mensen zijn overigens niet per se allemaal in de afgelopen 24 uur overleden. Sommige sterfgevallen worden later gemeld. In totaal telt ons land nu 3.134 sterfgevallen.

Er werden 188 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen en dat zijn er wat minder dan gisteren toen het om 210 opnames ging. Er zijn 734 nieuwe besmettingen vastgesteld. Tot nu toe zijn er in totaal 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Situatie Leidse regio redelijk stabiel
In de Leidse regio zijn nu 59 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis opgenomen. Twee meer dan gisteren. Het gaat nu om 34 inwoners uit Leiden (+2), 8 uit Leiderdorp, 6 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×