(Foto's: Gewoonmensen.nl).

Studenten verrassen bewoners binnenstad met bloemen en een persoonlijke boodschap

Studenten van L.S.V. Minerva hebben woensdag samen met het vrijwilligersinitiatief Gewoonmensen ruim 1.000 vrolijke bloemen bezorgd bij omwonenden in de historische Leidse binnenstad. Daarbij had elke student een kaartje geschreven, met daarop de uitnodiging om met de vrijwilligers van Gewoonmensen in contact te treden.

Het vrijwilligersinitiatief Gewoonmensen.nl brengt mensen die hulp nodig hebben in contact met mensen die hulp kunnen bieden. “Onze duizenden veelal jonge vrijwilligers staan in deze moeilijke tijd voor mensen klaar”, vertelt Amber Nagelhout van het vrijwilligersinitiatief. “Het doen van boodschappen, een maaltijd bezorgen, medicijnen bij de apotheek ophalen of gewoon even een praatje maken tijdens een wandelingetje zijn voorbeelden van hulp vragen en bieden. We zien dagelijks hoe mooi zowel hulpvragers als vrijwilligers dit vinden”.

“De Leidse studenten willen in deze tijd echt klaar staan voor kwetsbare mensen”, vertelt bestuurslid Juliët Tinebra van L.S.V. Minerva. “In de binnenstad van Leiden wonen veel ouderen, met wie wij in deze tijd wat meer contact willen krijgen. We willen graag ons medeleven met hen tonen. Zij verdienen nu nét wat extra aandacht. Daarom hebben we bij iedere bloem een kaartje toegevoegd. Deelnemende studenten hebben hierop de contactgegevens van Gewoonmensen.nl toegevoegd om nog eens een gezellig telefoontje te kunnen plegen met een vrijwilliger”.

“Wij zijn zo blij dat iedere hulpvraag die op Gewoonmensen.nl geplaatst is, met zo veel betrokkenheid wordt uitgevoerd én met grote dankbaarheid wordt ontvangen”, besluit Amber Nagelhout.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×