(Foto: Rob van Dullemen).

Weer ruim 180 Covid-19 sterfgevallen

Bij het RIVM zijn donderdag 181 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 gemeld. Gisteren waren dat er 189. Het aantal mensen dat dagelijks aan het coronavirus overlijdt blijft daarmee aan de hoge kant. Deze mensen zijn overigens niet per se allemaal in de afgelopen 24 uur overleden. Sommige sterfgevallen worden later gemeld. In totaal telt ons land nu 3.315 sterfgevallen.

Er werden 182 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen en dat zijn er zes minder dan gisteren. Er zijn 1.061 nieuwe besmettingen vastgesteld. Tot nu toe zijn er in totaal 29.214 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Het RIVM meldt vandaag verder dat Covid-19 zich verder verspreidt binnen verpleeghuizen waar het virus al was vastgesteld. Er komen niet veel nieuwe verpleeghuizen bij waar voor het eerst Covid-19 opduikt.

Situatie Leidse regio gelijk gebleven
In de Leidse regio zijn nu 59 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis opgenomen. Net zoveel als gisteren. Het gaat nu om 34 inwoners uit Leiden (+2), 8 uit Leiderdorp, 6 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×