(Foto: Chris de Waard).

LUMC onderzoekt corona bij kinderen

Nederlandse kinderartsen zijn een onderzoek gestart naar het verloop en de behandeling van COVID-19 bij kinderen. Hiervoor verzamelen zij gegevens van kinderen die door het coronavirus in het ziekenhuis terechtkomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Willem Alexander Kinderziekenhuis, de kinderafdeling van het LUMC.

“Het lijkt erop dat COVID-19 bij kinderen milder verloopt, maar het is nog niet bekend hoe dat komt. Ook is onduidelijk of sommige kinderen die al een andere ziekte hebben kwetsbaar zijn en wat de beste behandeling is. Daarom hebben we deze studie opgezet”, zegt hoofdonderzoeker Emmeline Buddingh.

Om genoeg data te kunnen verzamelen, wordt in ziekenhuizen verspreid over Nederland van elk kind met een corona-infectie dat opgenomen wordt – mits de ouders toestemming geven – informatie verzameld over klachten, bloedwaarden en medicatie. Het kind wordt verder op de gebruikelijke manier behandeld aan het virus.

Wanneer de onderzoekers genoeg gegevens hebben verzameld, zijn die te bekijken op de website www.covidkids.nl. Heb je vragen hierover? Mail ze naar info@covidkids.nl.

Leiden Maatschappij Science Coronacrisis LUMC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×