(Foto: Regio15).

Bollenvelden en parkeerplaatsen ook dit weekeinde weer afgesloten

Net als in het Paasweekend zijn de binnenwegen in de bollenvelden bij Hillegom, Lisse en Sassenheim komend weekeinde afgesloten voor het verkeer. Zowel zaterdag als zondag zijn deze wegen afgesloten van 10.00 tot 18.00 uur. De afsluiting geldt niet voor bewoners.

Mensen worden met klem verzocht om niet naar de Bollenstreek te komen. “Veel van de tulpen zijn inmiddels gekopt en er valt dus niet veel meer te zien”, meldt de Veiligheidsregio Hollands Midden. De afsluitingen gelden voor gemotoriseerd verkeer en sportfietsen zoals wielrennen en mountainbiken. Als het in de loop van de dag wederom te druk worden, dan wordt de afzetting ook voor fietsers en wandelaars van kracht.

Ook parkeerplaatsen weer afgesloten
In de komende twee weekenden, inclusief Koningsdag op maandag 27 april, zijn de parkeerplaatsen bij stranden, natuurgebieden en recreatiegebieden ook weer afgesloten. Hiermee wordt voorkomen dat er te veel mensen op deze populaire locaties komen. Handhavers letten ook komend weekend weer extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Er worden boetes uitgedeeld aan mensen die geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×