Op 1,5 meter afstand krijgt de nieuwe wethouder van Voorschoten een bloemetje uitgereikt door loco-burgemeester Paul de Bruijn. (Foto: gemeente Voorschoten).

Erika Spil online benoemd tot wethouder in Voorschoten

Erika Spil (GroenLinks) is donderdagavond tijdens de online raadsvergadering van de gemeente Voorschoten beëdigd als wethouder. Ze volgt daarmee de in maart opgestapte wethouder Monique Lamers op. Spil kreeg achttien stemmen voor en een tegen.

Nadat Spil zich in de online raadsvergadering van woensdagavond al kort voorstelde aan de raad kregen de raadsleden een dag de tijd om op het stadhuis hun stem uit te brengen. Deze bijzondere procedure moest worden gevolgd om alle coronarichtlijnen in acht te nemen. In de raadsvergadering van donderdagavond werd Spil benoemd tot wethouder en kreeg ze op 1,5 meter afstand een bloemetje uitgereikt door loco-burgemeester Paul de Bruijn. Spil is de eerste wethouder in Nederland die op deze manier is verkozen.

De felicitaties voor de kersverse wethouder kwamen ook via het internet. Zo schrijft collega wethouder Marcel Cramwinckel op Twitter: “We zijn blij met de komst van deze ervaren bestuurster. De videovergadering liet gelukkig ruimte voor welkomstbloemen.” Waarnemend raadsvoorzitter Cees Bremmer tweet: “Ik heb haar namens de raad veel ambitie en voldoening mogen toewensen met deze nieuwe uitdaging. Bijzonder.” Ook krijgt Spil felicitaties van gemeentesecretaris Andreas de Graaf.

Niet verhuizen
Spil was tot voor kort nog wethouder in Bunnik. Zij neemt daar afscheid na een aantal personele wisselingen in de gemeenteraad en haar partij P21. Daar concludeerde zij dat het lastig werd om nog goed samen te werken. Spil woont in Mijdrecht en daarom heeft de raad besloten dat ze niet naar Voorschoten hoeft te verhuizen.

Politiek Voorschoten Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×