(Foto: Rob van Dullemen).

Aantal sterfgevallen corona hoger door correctie cijfers weekeinde

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zijn deze dinsdag 165 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 gemeld. Dat zijn veel meer dan gisteren, maar op dinsdag is er vaak een correctie van de sterftecijfers in het afgelopen weekeinde. In totaal telt ons land nu 3.916 sterfgevallen waarvan vaststaat dat het coronavirus de oorzaak was. Er werden het afgelopen etmaal 118 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.  Dat brengt het totaal nu op 9.897 mensen die in een ziekenhuis zijn opgenomen of opgenomen zijn geweest.

Het aantal nieuwe besmettingen daalt wel al dagen. Maandag waren er 750 nieuwe gevallen, vandaag zijn het er 729. Er zijn nu in totaal 34.134 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Aantal opnames in Leidse regio gelijk gebleven
In de Leidse regio zijn nu 63 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis opgenomen. Net zoveel als gisteren. Het gaat nu om 36 inwoners uit Leiden, 9 uit Leiderdorp, 7 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×