Anderhalf jaar vertraagd is de sloop van de voormalige Westwoud school dinsdag gestart. (Foto: Robbert Beurse).

Sloop Westwoudschool Zoeterwoude gestart

Nadat de sloop van de voormalige Westwoudschool in Zoeterwoude-Dorp door de aanwezigheid van vleermuizen meermalen werd uitgesteld, is aannemer VSM vandaag met de sloop van het schoolgebouw gestart. De sloopwerkzaamheden duren vier weken. Eind mei wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond waarna er tien eengezinswoningen op de plek van de school worden ontwikkeld.

Volgens de originele planning zou het schoolgebouw al in november 2018 gesloopt worden. De aanwezigheid van overwinterende vleermuizen zorgde voor flinke vertraging. Nadat de gemeente vleermuiskasten in de straat liet ophangen en alle kieren dichtmaakte, leek het er op dat sloopkogel in november 2019 door de school heen zou gaan. Onduidelijkheid over de aanwezigheid van de vleermuizen na de maatregelen vroeg toen om aanvullend onderzoek en dus opnieuw vertraging. Toen ook het laatste onderzoek uitwees dat er geen overwinterende vleermuizen meer in het gebouw waren, was er groen licht voor de sloop.


Robbert Beurse kreeg in september 2019 een laatste rondleiding door het schoolgebouw. Daarna gingen de deuren voorgoed op slot.

Het Avontuur
De Westwoudschool sloot in juni 2018 haar deuren. Samen met de twee andere basisscholen vormden ze vanaf september 2018 brede school Het Avontuur. De gebouwen van de Corbulo en Klaverweideschool zijn in 2019 gesloopt.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×