Wie deze overzichtsfoto van Werfpop ziet, snapt wel dat ook dit festival geen doorgang kan vinden. (Foto: Chris de Waard).

Geen Werfpop in Leidse Hout deze zomer

Evenementen mogen zeker tot 1 september niet doorgaan. Dat maakte premier Rutte vanavond bekend tijdens de persconferentie van het kabinet waarin ook werd aangekondigd dat veel andere maatregelen worden verlengd tot 20 mei. Zo blijven horeca en theater tot die tijd dicht.

Basisscholen, buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven gaan wel deels of helemaal weer open na de meivakantie en ook krijgen jongeren meer gelegenheid om weer te gaan sporten

Werfpop naar 2021
Het kabinetsbesluit betekent in Leiden dat Werfpop in juli geen doorgang kan vinden. “En we hebben inmiddels besloten om het festival niet later dit jaar te organiseren. Overleg met de gemeente wees uit dat dat heel lastig zou worden in verband met de inzet van hulpdiensten”, zegt voorzitter Bob Schrover met spijt in zijn stem.

Artiesten blijven geheim
Omdat Werfpop een vrijwilligersorganisatie is en er nog geen bands waren geboekt waar de organisatie niet meer onderuit kon, leidt het festival geen financiĆ«le schade. Schrover: “En artiesten met wie we in gesprek waren, proberen we nu voor volgend jaar vast te leggen. Daarom kan ik ook niet vertellen om wie het gaat.”

Van de nood een deugd
Bestuur en vrijwilligers van het grootste gratis popfestival van de regio gaat nu niet een jaar op de handen zitten. “We hebben besloten om voorlopig door te gaan met vergaderen en het uitwerken van allerlei interne verbeteringen en plannetjes waar we normaal niet aan toekomen.”

 

 

 

Cultuur Leiden Coronacrisis Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×