Een nu bijna toepasselijke foto van een LCKV-kamp in 2016. (Foto: LCKV).

LCKV annuleert alle zomerkampen en jubileumjaar

“Met pijn in ons hart laten we jullie weten dat we met het bestuur het besluit hebben genomen om het volledige kampseizoen van 2020 niet door te laten gaan.” Zo begint het bericht dat het LCKV-bestuur vanavond aan de stafleden heeft gestuurd. Juist in een jaar dat de jeugdkampen een extra feestelijk tintje hadden moeten krijgen vanwege het honderdjarig bestaan van LCKV Jeugdvakanties die in 1920 werd opgericht als Leidse Christelijke Kampeervereniging.

Het is een enorme domper voor de circa 1600 jongeren en 500 vrijwilligers die jaarlijks met de LCKV op kamp gaan, maar het bestuur stelt niet anders te kunnen: “Als we kijken naar hoe de situatie nu is en we kijken vooruit naar deze zomer dan kunnen we niet anders dan concluderen dat we dit jaar niet in staat zullen zijn om op verantwoorde wijze leuke en actieve groepsvakanties voor kinderen en jongeren te organiseren. In een samenleving waar anderhalve meter afstand voorlopig de norm gaat zijn en evenementen deze zomer geen doorgang gaan vinden, zien wij helaas geen ruimte voor onze kampen.”

Jubileumactiviteiten ook uitgesteld tot 2021
Omdat de LCKV-leiding het niet ziet zitten om zonder kampseizoen het jubileum te vieren, wordt het jubileumjaar per direct stilgelegd. Alle activiteiten worden doorgeschoven naar 2021. “We zijn verdrietig dit besluit te moeten nemen, maar vinden ook dat onze vereniging een volwaardig, feestelijk en mooi jubileum verdient”, zo schrijven eerste voorzitter Marjoleine Mosselman en tweede voorzitter Hugo de Reus.

Het voorzittersduo besluit hun droevige bericht met de hoop dat iedereen in goede gezondheid is en blijft. “Het annuleren van het kampseizoen is een bittere pil voor ons allemaal maar we troosten ons aan het feit dat we een hele sterke, hechte en betrokken vereniging zijn die, ook zonder kampseizoen in 2020, een belangrijk deel van ons leven zal blijven uitmaken.”

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×