(Archieffoto: Chris de Waard).

Stuiteren op luchtkastelen is er dit jaar niet bij in Oegstgeest

De verlenging van de coronamaatregelen die deze week bekend werd, betekent dat het jaarlijkse Gouwe Springkussenfeest van Eetcafé de Gouwe in Oegstgeest niet door kan gaan. Traditioneel komen in het laatste weekeinde voor het nieuwe schooljaar ruim duizend kinderen springen en stuiteren op zo’n 25 luchtkastelen en stormbanen die rond de Rhijngeesterstraatweg staan opgesteld. “Je houd er rekening mee, en het nieuws was dinsdag overdag al gelekt, maar het komt toch als een klap binnen wanneer de premier het bevestigt”, vertelt Chris Schollaardt, eigenaar van Eetcafé de Gouwe.

Het feest naar later in het jaar door schuiven ziet hij niet zitten. “Het probleem is dat ik nu geen buffer heb, omdat ik gesloten moet blijven en dus geen omzet kan draaien. Die buffer heb ik nodig voor het geval de dag letterlijk in het water valt, want als het regent komt er nagenoeg niemand opdagen.” En laat die kans dat de dag in het water valt in het najaar nou juist groter zijn dan in de zomer.

Schollaardt onderzoekt de mogelijkheden om subsidie te krijgen en zodoende het springkussenfeest toch later dit jaar door te laten gaan. “Ik heb nog nooit subsidie aangevraagd, dus dat is ook nieuw voor mij. Vaak maak je daar als commerciële partij weinig aanspraak op. Maar nu er toch al weinig evenementen doorgaan, kan ik mij zo voorstellen dat er misschien een potje over blijft.”

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×