Minerva doneert bijna 5000 euro aan voedselbank

De studenten van de Leidse Studenten Vereniging Minerva zitten niet stil tijdens de coronacrisis. Nu de reguliere activiteiten niet door kunnen gaan, zetten zij zich in voor diverse goede doelen. Zo kon het bestuur gisteren een cheque ter waarde van 4660,80 euro overhandigen aan Stichting Voedselbank Leiden.

Dit bedrag is opgehaald door de organisatie van verschillende acties voor leden en oud-leden van de vereniging. Zo is er een samenwerking aangegaan met een onder studenten populair kledingmerk (Pockies) en is er een legpuzzel van het gebouw van Minerva ontworpen. Deze puzzel is verkocht aan veel leden en oud-leden, waardoor er nu door heel Leiden en daarbuiten mensen in quarantaine de stukjes van het grote pand op Breestraat 50 bij elkaar aan het zoeken zijn.

Nieuws071-presentator Melle Tuik in gesprek met bestuurslid Juliët Tinebra over de acties die studentenvereniging Minerva onderneemt. 

De studenten hebben sinds de sluiting van hun vereniging verschillende nieuwe projecten opgepakt. “Nadat we alle zaken voor onze eigen sluiting op orde hadden gebracht, wilden we ook ons steentje bijdragen aan het helpen van mensen die nu in een moeilijke situatie zitten. We hebben besloten om geld op te halen voor de Voedselbank omdat we hoorden dat deze het zwaar had sinds mensen in supermarkten zijn gaan hamsteren,” legt Minerva-bestuurslid Juliët Tinebra uit. Er is bewust gekozen voor de Voedselbank als goed doel. “We willen naast de landelijke acties die we steunen ook op lokaal vlak iets kunnen doen. Echt iets betekenen voor Leiden.” De Voedselbank Leiden was erg blij met de donatie. “Ze gaven aan nu weer bijna een maand vooruit te kunnen. Dat is natuurlijk super om te horen.”

Tompoucen uitdelen op 5 mei
Naast de inzamelactie voor de Voedselbank, promoot Minerva actief het landelijke platform Gewoon Mensen die Mensen willen Helpen. Zo hebben de studenten van Minerva op 14 en 15 april door de hele Leidse binnenstad bloemen uitgedeeld. In datzelfde kader gaat de studentenvereniging ook op Bevrijdingsdag zich weer inzetten voor het goede doel. Ze zullen die dag duizenden ouderen verrassen met een oranje tompouce.

 

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×