(Foto: Winkeliersvereniging De Luifelbaan).

Graffiti in winkelcentrum De Luifelbaan herinnert aan anderhalve meter

Na de rustig verlopen eerste weken van de intelligente lockdown, wordt het langzaam weer drukker op de straten en in winkelcentra. Voor winkelcentrum De Luifelbaan reden om graffiti op te spuiten die de bezoeker herinnert aan de regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Op de stoepverf kunstwerkjes zijn twee voeten te zien met ogen erin, aangevuld met de tekst: ‘Zorg voor elkaar, houd 1,5 meter afstand.’ “Het plaatje is sympathiek en niet opdringend, op deze manier willen we de klant op een positieve en leuke manier herinneren aan de voorschriften”, legt Bas de Wit namens de winkeliersvereniging De Luifelbaan uit. Door de straatgraffiti op de juiste plaatsen aan te brengen, hebben de winkeliers er voor willen zorgen dat er een ‘natuurlijke looprichting’ in het centrum ontstaat.

Versoepeling
“Wij hebben het hier de afgelopen tijd al drukker zien worden. De coronamaatregelen komen nog niet in het gedrang en dat willen we graag ook voor zijn. Ik denk dat we door deze stoepverf nu al aan te brengen, de mogelijke problemen die een eventuele versoepeling van de maatregelen zou veroorzaken, ook voor zijn”, stelt De Wit.

De Wit benadrukt dat zij gebruik hebben gemaakt van spuitbussen met ecologische melkverf. De graffiti wordt zodoende binnen drie tot vier maanden door de zon en regen van de stoep gewassen. “Door dit materiaal is er absoluut geen schade aan de bodem en het grondwater.”

Wijk- en regiofunctie
Volgens Bas de Wit, die zelf een herenmode zaak runt, heeft het winkelcentrum door de wijk- en regiofunctie ondanks de crisis toch steevast voldoende aanloop. “Mensen komen hier voor hun boodschappen, naast de supermarkt duiken ze ook even bij de slagerij of bakker naar binnen. Dat betekent dat andere ondernemers dan de levensmiddelenbranche het ook hier moeilijker hebben.”

De Wit laat weten dat het voornamelijk in de eerste paar weken rustiger was: “Als ik voor mijzelf spreek, merkte ik dat mensen toen véél minder kleding kwamen kopen. Toen zon wat meer ging schijnen en het warmer werd, wisten meer mensen mijn winkel weer te vinden. Maar het is nog steeds een stuk minder dan in gewone tijden.”

Economie Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×