(Foto: PR RijnlandRoute).

Tunnelboormachine ingezegend voor tweede tunnelbuis Rijnlandroute

De tunnelboormachine van de Rijnlandroute is donderdag volgens traditie ingezegend door Priester Pierrot van de Franse kerk in Wassenaar. Het inzegenen is een belangrijke voorbereiding op het boren van de tweede tunnelbuis. Ondanks het bescheiden karakter van de ceremonie vanwege het coronavirus, is de inzegening voor het boorteam een bijzonder moment om bij stil te staan.

Ook werd een beeld van de heilige Barbara gezegend. De heilige Barbara is al sinds de middeleeuwen de beschermheilige van de mijnbouw. Sinds de eerste geboorde tunnel in Nederland in 1999 is het beeldje van de heilige Barbara ook in de tunnelbouw een vertrouwd gezicht.

Het ligt in de verwachting dat de boormachine volgende week van start kan gaan met de tweede tunnelbuis.

Leiden Maatschappij Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×