Nelly Brands van Kapsones Kappers knipt weer klanten. (Foto: Robbert van Cleef).

Leidse kappers mogen weer open: 'Ik vond het toch wel spannend'

Eindelijk kan Nelly Brands van Kapsones Kappers in Leiden de deur van haar zaak weer opengooien. Na bijna acht weken dicht te zijn geweest komt de heropening geen dag te vroeg. “Anders hadden we het financieel echt heel moeilijk gekregen”, vertelt Nelly.

Haar zaak heeft ze zoveel mogelijk corona-proof gemaakt. “Gelukkig kunnen we hier de anderhalve meter goed in acht houden omdat ze zaak vrij diep is. Daardoor kunnen de stoelen goed uit elkaar staan.” Als extra zekerheid wordt wel van de klanten verwacht dat ze echt geen klachten hebben als ze een afspraak maken.

“Dat vind ik eigenlijk nog het moeilijkste”, zegt Nelly. “Je moet maar hopen dat mensen verstandig genoeg zijn om niet te komen als ze ziek zijn. Daar moeten we echt op vertrouwen.” Onveilig voelt ze zich desondanks niet. Zelf draagt voor ze zekerheid een mondmasker en de klant kan voor een euro bij binnenkomst een mondmasker kopen. “Maar dat is niet verplicht.”

Wat overheerst is de blijdschap dat de zaak weer open kan. “Al vond ik best wel even spannend vanochtend. Het is toch even afwachten hoe de klanten reageren.” Haar eerste klant is vooral blij voor Nelly dat ze weer aan de slag kan. “En nu maar hopen dat ze niet nog een keer dicht hoeft.”

Economie Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×