(Foto: Charles Mentink/Vrienden van de Vliet).

Zwembaden De Zijl en De Vliet gaan 18 mei open

Na de versoepelingen die de overheid vorige week aankondigde is in Leiden besloten de zwembaden De Vliet en De Zijl per 18 mei beperkt open te stellen voor publiek. De activiteiten in de zwembaden worden gefaseerd opgestart.

Vanaf 18 mei mogen de zwembaden alleen gebruikt worden voor banenzwemmen en doelgroepenlessen. Het buitenbad, het instructiebad, het peuterbad en de horeca van zwembad De Zijl blijven voorlopig gesloten. Bij zwembad De Vliet kan geen gebruik gemaakt worden van de ligweide en de horeca. Uit exploitatieoverwegingen en kleinere bezoekersstromen is besloten om het Vijf Meibad voorlopig dicht te houden. Met de opening van de twee zwembaden komt ongeveer veertig procent van de totale zwembadcapaciteit beschikbaar. In september hopen de zwembaden op negentig procent van de capaciteit te zitten.

Zwemlessen en familiezwemmen
De zwemlessen voor kinderen die bijna in het bezit van hun diploma zijn, starten weer in de week van 25 mei. De andere groepen gaan later van start. Kinderen die normaliter leszwemmen in het Vijf Meibad, krijgen voorlopig les in zwembad De Zijl. Op een later moment wordt een beslissing genomen wanneer het recreatief zwemmen (familiezwemmen en vrijzwemmen voor de jeugd) opgestart kan worden.

Extra regels
Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers zijn een aantal extra zwembadregels opgesteld:
· Houd altijd 1,5 meter afstand.
· Blijf thuis bij verkoudheid.
· Handen wassen voorafgaand aan het zwembadbezoek.
· Kom in zwemkleding.
· Betaal contactloos met pin/mobiel.
· Kom alleen naar het zwembad.
· Kom 5 minuten voor aanvang binnen. Verlaat direct na de sportactiviteit de locatie.
· Gebruik van douches en toiletten is niet toegestaan en de kleedkamers zijn beperkt beschikbaar.
· Volg de verplichte looproute.
· De zwembaden hanteren een deurbeleid. Dit kan betekenen dat moet worden gewacht voordat de toegang mogelijk wordt.
· Bij het wachten geldt ook de anderhalvemeterafstand.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×