(Foto: Google Maps)

Coronavirus eist vier levens in Voorschotens klooster Huize Bijdorp

Het coronavirus richt veel schade aan in het Voorschotense klooster Huize Bijdorp. Eén broeder, twee zusters en een burger zijn aan COVID-19 overleden en meerdere broeders, zusters en medewerkers zijn met het virus besmet. Sinds maandagochtend 4 mei is het klooster in strenge quarantaine.

Dat er de afgelopen weken in Voorschoten een bovengemiddeld aantal besmettingen en overleden coronapatiënten werd gemeld, komt deels door de besmetting van het klooster. Inmiddels heeft de ziekte de levens van broeder Jozef de Vlaam en zusters Martini Kruis en Antonita Hollenberg geëist, valt op de website van de Dominicanen Nederland te lezen.

In memoriam
Omdat een uitgebreid afscheid van de overledenen er niet in zat, hebben zuster Regina Plat en pater Piet Magnin de quarantainevoorschriften tijdelijk overtreden. In de kapel bij de brandende paaskaars en een foto van de overledenen hebben zij een korte viering gehouden met gebed en hebben het ‘In memoriam’ van de overledenen gelezen.

Dominicanen Nederland, De Orde der Predikers, schrijft dat het een droevige bedoening is in Huize Bijdorp. Doordat zusters, broeders en medewerkers op hun kamer moeten blijven, is de kapel leeg. Medewerkers en verzorgenden zijn met mondkapjes en beschermende kleding in de weer. Dominicanen Nederland roept daarom op een ansichtkaart te sturen met steunbetuiging, het adres is te vinden op de website.

Burgemeester leeft mee
Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond besteedde waarnemend burgemeester Charlie Aptroot er aandacht aan door zijn medeleven te uiten. “In Huize Bijdorp zijn vier inwonenden overleden en dat betreuren wij ten zeerste. Alle bewoners zitten in quarantaine in hun eigen kamer en mogen die niet verlaten. Daarmee wordt geprobeerd het virus in te dammen. Het is een erg treurige situatie.”

112 Sleutelstad Voorschoten Coronacrisis Huize Bijdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×