Archieffoto: Chris de Waard

Intratuin Voorschoten definitief niet naar Valkenburg

Intratuin Voorschoten is niet welkom in het Valkenburgse glastuinbouwgebied De Woerd. De gemeenteraad van Katwijk heeft deze week besloten de vergunning voor de vestiging van Intratuin in Valkenburg te weigeren. De aanvraag zou in strijd zijn met het gemeentelijk beleid en er zou onvoldoende draagvlak zijn in de regio.

Het tuincentrum aan de Leidseweg in Voorschoten moet verhuizen omdat eigenaar Sjaco Griffioen twaalf jaar geleden de grond verkocht. Er komen ongeveer 130 woningen te staan die volgens een duurzaam plan en een natuurinclusief ontwerp worden gebouwd. Wethouder Marcel Cramwinckel (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Hans Bootsma, directeur ontwikkeling van projectontwikkelaar Synchroon (een dochteronderneming van TBI Holdings), tekenden eind vorige jaar de overeenkomst voor de ontwikkeling van het Intratuinterrein.

Economie Voorschoten Verhuizing Intratuin


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×