(Foto's: Regio15).

Enorme brand legt toekomstige vestiging Intratuin in de as

In Lisse staat het voormalige tuincentrum Overvecht aan de Heereweg in brand. Dat meldt mediapartner Omroep West. Volgens de brandweer gaat het om een grote uitslaande brand. Het tuincentrum werd vorig najaar overgenomen door eigenaar Sjaco Griffioen van Intratuin Voorschoten die daar binnenkort naartoe zou verhuizen.

“Ze waren aan het lassen op het dak,” vertelt een medewerker. “Wij zaten in de kantine en toen moesten we weg.” De brandweer meldt dat iedereen het pand veilig heeft kunnen verlaten. Wel zijn bij de bluswerkzaamheden twee brandweermannen licht gewond geraakt toen er een explosie plaatsvond. Ten minste een van hen is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De nieuwe eigenaar Sjaco Griffioen van Intratuin Voorschoten verkocht zijn terrein in Voorschoten ruim tien jaar geleden aan een ontwikkelaar die er woningen gaat bouwen. Het zag er lange tijd naar uit dat het tuincentrum naar Katwijk zou verhuizen. Toen dat op het laatste moment niet doorging, omdat de gemeente er geen medewerking aan wilde verlenen, ontstond een periode van onzekerheid voor Griffioen en zijn personeel. Daaraan kwam in oktober 2020 een einde toen bekend werd dat het tuincentrum een nieuwe stek had gevonden in Lisse.

Het pand in Lisse is de afgelopen maanden grondig verbouwd en zou in maart de deuren weer openen. Daarvan is nu geen sprake meer. Het gebouw kan als verloren beschouwd worden. “We zijn er helemaal kapot van,” vertelt een huilende medewerker aan onze West-collega ter plaatse. “Dit is niet normaal.”

Afgelopen vrijdag werd begonnen met het verhuizen van spullen vanuit Voorschoten naar Lisse. De vestiging in Voorschoten is in elk geval nog tot en met juni geopend.

112 Sleutelstad Regio Voorschoten Verhuizing Intratuin


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×