(Archieffoto: Chris de Waard).

Intratuin verhuist naar Lisse: 'Wens voor winkel in Leidse regio blijft'

Intratuin Voorschoten heeft na heel lang zoeken een nieuwe locatie gevonden. Het tuincentrum verhuist volgend jaar naar Lisse. Daar maakt eigenaar Sjaco Griffioen een nieuwe Intratuin van tuincentrum Overvecht. Wel blijft het zijn wens om ooit ook een vestiging te hebben in de Leidse regio.

De zoektocht naar een nieuwe plek voor Intratuin aan de Leidseweg in Voorschoten leek op een gebed zonder eind. Griffioen had lang zijn hoop gevestigd op het Valkenburgs glastuingebied De Woerd. Die gesprekken liepen al jaren, maar uiteindelijk ging de gemeenteraad van Katwijk er niet mee akkoord. De vergunningsaanvraag zou in strijd zijn met gemeentelijk beleid en er zou onvoldoende draagvlak zijn in de regio.

Verhuiskilo’s
Dat Intratuin eindelijk een nieuwe plek heeft gevonden is volgens Griffioen ‘een gigantische opluchting’.”We zijn behoorlijk in de problemen gebracht. Met deze oplossing is het voortbestaan van mijn bedrijf gered en betekent het ook dat mijn medewerkers hun baan houden”, aldus Griffioen.

De verhuizing van het tuincentrum heeft nog wel wat voeten in de aarde. Zo begint Griffioen in november met het verbouwen van de koude kas en volgt in januari de warme kas van zijn nieuwe tuincentrum. De bedoeling is om in maart 2021 open te gaan. Tegelijkertijd hoopt Griffioen dat hij tijdens de kerstdagen in zijn vestiging in Voorschoten veel kan uitverkopen. Dat scheelt hem weer verhuiskilo’s.

130 woningen
Wanneer Intratuin weg is uit Voorschoten moeten er woningen komen. 130 in totaal waarvan 25 procent sociale huurwoningen. Die plannen liggen volgens verantwoordelijk wethouder Marcel Cramwinckel (D66) op schema. Begin november komt het bestemmingsplan ter inzage en in april volgend jaar wordt het vastgesteld door de gemeenteraad. Als er geen bezwaren zijn dan kan de bouw eind 2021 gaan beginnen. “We hebben een goed participatietraject gehad dus ik verwacht geen bezwaren, maar ik kan dat niet uitsluiten natuurlijk”, aldus Cramwinckel.

Nu Griffioen een nieuwe vestiging heeft voor zijn familiebedrijf betekent dat niet dat hij niet meer zou willen terugkeren in de Leidse regio. “Ik denk dat daar genoeg behoefte aan is”, zegt hij. Hij blijft daarom zijn ogen open houden voor nieuwe vestigingen al wil dat niet zeggen dat hij dan weg gaat uit Lisse. In tegendeel: “Ik sta te poppelen om open te zijn in Lisse”, aldus Griffioen.

Regio Voorschoten Verhuizing Intratuin


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×