(Foto: Chris de Waard).

Burgemeester Lenferink verwacht goede herstart horeca

Burgemeester Lenferink ziet het komend weekend met vertrouwen tegemoet. Hij verwacht geen grote problemen in de stad als de terrassen weer opengaan. “Horeca-ondernemers zijn altijd verantwoordelijk geweest voor de gang van zaken binnen zijn eigen bedrijf, zowel binnen als op het terras. En als er problemen zijn kan men altijd de politie bellen.”

Pinkstermaandag mogen de horeca-gelegenheden in de stad hun zaken en hun terrassen weer openen. De gemeente zegt met klem dat het belangrijk is dat iedereen zich wel aan de regels blijft houden. Zoals anderhalve meter afstand, ook buiten op het terras, en reserveren voor een tafeltje binnen. Daarbij is het aan de horeca-ondernemers om dat te faciliteren en om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Lenferink begrijpt wel dat horeca-ondernemers graag gastvrij willen zijn en niet als een soort politieagent willen optreden. Hij wijst wel op de verantwoordelijkheid die hoort bij het hebben van een café of een restaurant. “Een ondernemer hoeft zijn terras niet te exploiteren, maar als hij dat doet, moet hij zich ook aan de regels houden. Dat betekent dat de stoelen goed moeten staan en dat de ondernemer zijn klanten er op aanspreekt als ze te dicht bij elkaar gaan zitten. En als we merken dat ondernemers er stelselmatig een potje van maken, dan spreken we hen erop aan.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met burgemeester Henri Lenferink over opengaan horeca.

“We gaan zeker handhaven”, benadrukt Lenferink. “Maar we zullen er niet kleinzielig in zijn. We zullen als gemeente niet snel op een terras individuen gaan beboeten. Dat gebeurt alleen als een groep mensen echt amok gaat maken. Gelukkig hebben we de afgelopen weken gezien dat het meestal goed gaat en er weinig boetes zijn uitgeschreven. We moeten het niet zwaarder maken dan het is.”

Kijkje op terras
Zelf gaat Lenferink maandag ook even een kijkje nemen in de stad. “Ik denk dat het voor veel mensen in de stad heel fijn is dat ze weer een keertje op het terras mogen zitten, zeker als het mooi weer is en daar hopen we allemaal op. Ik weet nog niet of ik ook op een terras ga zitten. Dat hangt ervan af hoe druk het zal zijn.”

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×