(Foto: Reanne van Kleef).

Deel Leidse corona-terrassen permanent groter

Van de 136 horecabedrijven in Leiden die tijdens de piek van de corona-pandemie hun terrastafeltjes en -stoeltjes verder uit elkaar mochten zetten, krijgen er vrijwel zeker 21 permanent toestemming voor zo’n groter terras.

Na een oproep van de gemeente aan de horeca-ondernemers hebben zich 43 gegadigden gemeld. 19 van hen moet wethouder Spijker teleurstellen: “Bij hen passen grotere terrassen niet binnen de regels.”

De permanent toestaan van de grotere ‘corona-terrassen’ is een afspraak uit het coalitieakkoord tussen GroenLinks, D66, PvdA en CDA.

Wethouder Spijker laat de komende tijd onderzoeken of de 21 grotere terrassen die nu in beeld zijn, ook daadwerkelijk een vergunning kunnen krijgen.

Van de 21 terrassen waarvan het college nu denkt dat ze met succes een vergunning kunnen aanvragen voor een groter terras, wordt bij 14 nog een geluidsmeting gedaan door de omgevingsdienst. De overige 7 maken gebruik van een brug of parkeerplek en daar wil de gemeente eerst nog de omwonenden consulteren.

De 19 café’s en restaurants die geen toestemming krijgen voor een groter terras hebben vooralsnog pech. Een groter terras kan alleen als de regels worden versoepeld en daar gaat de gemeenteraad over. Spijker heeft geen plannen om zo’n voorstel aan de raad voor te leggen.

Economie Leiden Politiek Coronaterrassen in Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×