De grotere terrassen in Leiden mogen in elk geval tot 1 augustus blijven staan. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leiden verlengt grote 'coronaterrassen' tot augustus

De vergrote coronaterrassen van de horeca in het centrum van Leiden mogen tot zeker 1 augustus blijven. Dat bleek donderdagavond uit antwoorden van wethouder Yvonne van Delft op vragen die VVD-raadslid Alyssa Voorwald mede namens het CDA en D66 stelde.

Chris de Waard sprak in Nieuws071 met kandidaat-raadslid Arie Roest van de VVD Leiden over het verlengen van de coronaterrassen.

Leidse horecabedrijven die in het centrum een terras bij hun zaak hebben, kregen daar met ingang van juni 2020 extra ruimte voor. Doel van de politiek was om de cafés en restaurants de mogelijkheid te geven om binnen de coronaregels evenveel mensen te ontvangen als zonder de eis om afstand te houden. Die regeling loopt op Tweede Paasdag af en de vragenstellers zouden graag zien dat de gemeente nu al duidelijkheid aan de horeca zou verschaffen over een verlenging tot eind 2022.

(Foto: Emile van Aelst).

Volgens de wethouder is die wens van de horeca bekend. “We spreken elke paar weken met vertegenwoordigers van de Leidse horeca over allerlei zaken. De ondernemers weten dus dat wij hier positief instaan”, aldus Van Delft. Toch wil ze niet helemaal tegemoet komen aan de vraag om de grote terrassen nu al tot eind december toe te staan. “We willen de bestaande regeling verlengen tot 1 augustus. Dan kunnen we rond 1 juli kijken hoe het ervoor staat met de coronaregels.”

Van Delft gaf aan een besluit tot verdere verlenging te willen koppelen aan de anderhalve meter afstand die nu nog van kracht is. “We hebben omwonenden steeds voorgehouden dat de grotere terrassen tijdelijk zijn. Zonder de noodzaak om anderhalve meter afstand te houden, zouden er veel meer mensen op de terrassen terecht kunnen. We moeten dit wel op een nette manier doen.”

Als op 1 juli blijkt dat er reden is om het toestaan van de grotere terrassen verder te verlengen, wil Van Delft daar positief naar kijken. “Zo zitten we er in, u heeft dat de afgelopen anderhalf jaar ook kunnen merken en ook de horeca weet dat. Laten we nu vooral hopen op een zonnige, vrolijke zomer.”

 

Economie Leiden Politiek Coronaterrassen in Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×