(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorps initiatief groeit uit tot Nationale Balkon Beweegdag

Voor ouderen in 150 woon-zorgcentra werd gisteren de eerste Nationale Balkon Beweegdag gehouden. Het fenomeen ‘BalkonBewegen‘ werd in Leiderdorp in het leven geroepen door Clubhuis De Derde Helft en door het Ouderenfonds over heel Nederland verspreid.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseerde de Nationale Balkon Beweegdag samen met de VriendenLoterij en Menzis. In Leiderdorp was VriendenLoterij-ambassadeur en Lingo-presentator Jan Versteegh aanwezig om bij de appartementen aan de Brandwacht een sessie voor ouderen te leiden. Ook burgemeester Laila Driessen deed weer fanatiek mee.

Bekende Nederlanders
Landelijk deden ook andere bekende Nederlanders mee met het BalkonBewegen. Gerard Joling verzorgde een feestelijke opening met ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart in de Amsterdam Arena en ook ‘Nederland in Beweging’ presentatrice en oud-atlete Olga Commandeur, oud- tafeltennisster Bettine Vriesekoop en verschillende betaald voetbalorganisaties zetten zich in.

Leiderdorp Sport clubhuis de derde helft


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×