(Video: Robbert Beurse).

Hoog bezoek in Leiderdorp op Nationale Balkonbeweegdag

Hoog bezoek tijdens de nationale balkonbeweegdag in Leiderdorp. Ter gelegenheid van de tweede editie van het Leiderdorpse initiatief dat landelijk werd opgepakt werd een (tijdelijke) tennisbaan aangelegd op het binnenplein van de Brandwacht. Tennislegende Tom Okker en burgemeester Laila Driessen sloegen na het balkonbewegen een balletje tegen elkaar.

In tegenstelling tot het landelijke evenement wordt er in Leiderdorp wekelijks bewogen op het balkon. Onder leiding van een instructrice komen vrijwilligers van Clubhuis De Derde Helft naar Huis ter Does, de Ommedijk of de Brandwacht om met de bewoners te sporten. “In beweging blijven is zo belangrijk. Dit helpt. Bovendien zien we dat ze elkaar aansteken. Als er een bewoner meedoet, willen anderen niet achterblijven”, vertelt initiatiefnemer Rob de Groen.

De ouderen in Leiderdorp kunnen de komende tijd weer volop bewegen. Vorige week startten de vrijwilligers van De Derde Helft hun wekelijkse activiteiten weer op. Elke woensdag- en donderdagochtend worden er buitenactiviteiten voor senioren georganiseerd. Het initiatief van RCL, Alecto, Incluzio en het Ouderenfonds is bedoeld om mensen samen te brengen en te laten bewegen.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij clubhuis de derde helft


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×