(Foto: Emile van Aelst).

Theehuis is nu ook Eehthuis, juíst tijdens de coronacrisis

Ook Theehuis ‘De Leidsehout’ heropende gisteren de deuren. Er werd meteen een schepje bovenop gedaan. Na 25 jaar is het theehuis nu ook een eethuis, met de toepasselijke naam Eehthuis. “Het klinkt voor veel mensen raar dat we nu een restaurant openen, maar juist tijdens een crisis moet je kijken naar nieuwe mogelijkheden”, vertelt eigenaar Bernard Stöxen.

Het Theehuis zag met de komst van de coronamaatregelen dat de gebruikelijke feesten en partijen massaal werden geannuleerd. Reden voor Stöxen en zijn team om nieuwe mogelijkheden te verkennen om de omzet te doen stijgen. Naast het verruimen van de openingstijden naar 21.00 uur, kwam er de eetgelegenheid bij om mensen ook ’s avonds te kunnen bedienen.

De eerste dag was volgens Stöxen geslaagd. “Ik vond het echt heel spannend, maar alles liep op rolletjes. Het was natuurlijk ook een prachtige dag om te starten.” De kaart heeft voor ieder wat wils maar is nog beperkt en wordt op termijn verder uitgebreid.

Nasleep van brand
De beperkingen hebben te maken met de brand die begin maart het kantoor achter het Theehuis vernielde. Daar stonden ook de inloopkoeling- en vriezer. Door het verlies van het gebouw is het Theehuis nu genoodzaakt met kleine vriezers en koelkasten te werken, wat niet erg efficiënt is. “We wachten nog op de vergunning voor een betonnen vloer en heipalen. Dan kunnen we het gebouw meteen rat- en muisvrij herbouwen. Daarna hebben we ook meer mogelijkheden om de kaart uit te breiden.”

Tikfout?
De lezer denkt in eerste instantie wellicht dat er een tikfout in de naam ‘Eehthuis’ zit, maar de oplettende kijker ziet de slimme woordspeling. Eeht is omgekeerd namelijk Thee. “We hebben lang over een naam nagedacht en ineens zagen we deze woordspeling. Grappig eigenlijk dat we er zelf ook nu pas achter komen”, aldus Stöxen.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×