Vorig jaar was de Leidse binnenstad voor het eerst helemaal vuurwerkvrij. (Foto: Chris de Waard).

Geen uitbreiding vuurwerkvrije zones in Leiden

Bij de komende jaarwisseling krijgt Leiden dezelfde vuurwerkregels als het afgelopen jaar. Alle gebieden die toen vuurwerkvrij waren, waaronder de hele binnenstad, worden dat weer. Er komen geen nieuwe vuurwerkvrije zones bij.

De gemeente wil inzetten op betere handhaving van de bestaande zones voordat er nieuwe wijken worden toegevoegd. Buurtbewoners krijgen ook geen mogelijkheid om vrijwillig een vuurwerkvrije zone in te stellen. Daar is weinig animo voor, en de gemeente is ook bang dat het leidt tot onduidelijkheid over welke regels gelden op welke plek.

De kans is groot dat  de jaarwisseling wel anders wordt dan voorheen, omdat de landelijke overheid waarschijnlijk knalvuurwerk en vuurpijlen gaat verbieden. Een centrale vuurwerkshow voor de hele stad komt er dit jaar niet, want daar is geen geld voor beschikbaar.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×