Drie tijdelijke terrassen met achthoekige tafels in parken Oegstgeest

Oegstgeest krijgt er deze zomer drie tijdelijke terrassen bij. Aan de Klinkerbergerplas, Park Landskroon en later in het Irispark, verrijzen de komende weken terrassen die door samenwerkende horecazaken worden gerund. Op deze manier hopen de ondernemers de zomer zonder festivals, iets minder saai te maken.

De terrassen zijn een initiatief van Bas van Dijck van Eventmaat. Hij heeft alle horeca-ondernemers van Oegstgeest benaderd om mee samen te werken.  Met een aantal partners is hij aan de slag gegaan. “We gaan grote terrassen bouwen voor de gezelligheid, maar ook om de horeca-ondernemers een beetje te helpen.

De organisatie heeft een slimme oplossing bedacht om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen. Van Dijck: “We zijn nu al twee weken bezig als een soort meubelfabriek om tachtig tafels te maken. Het zijn achthoekige tafels waar mensen op anderhalve meter van elkaar kunnen zitten. We zijn van huis uit decorbouwers, dus waarom zou je het niet zelf doen?”

Nieuws071-presentator Jaap van Sandijk in gesprek met Bas van Dijck van Eventmaat. 

Vragen over parkeren
Diverse bewoners uitten eerder hun zorgen over de plannen om terrassen te maken op nieuwe plekken. “We hebben brieven gestuurd naar de omwonenden, alleen voor het Irispark moeten we dat nog doen. In de brief hebben we bewoners opgeroepen om contact met ons op te nemen als er vragen zijn.”

De vragen gingen onder meer over het parkeren bij Park Landskroon. “We hebben hiervoor afspraken gemaakt met het Hilton hotel. Zij stellen vijftig parkeerplaatsen beschikbaar in hun ondergrondse garage”, zegt Van Dijck.

Het terras aan Klinkerbergerplas opent op vrijdag 3 juli  om 12.00 uur en zal de hele zomer open zijn. Op 4 juli gaat het terras in Park Landskroon open, deze sluit op 30 juli. “Daarna verhuizen we naar het Irispark in Oegstgeest.”

Veilig alternatief
In eerste instantie ging het om een plan voor alleen Park Landskroon, maar dat is op verzoek van de gemeente Oegstgeest uitgebreid naar meer ondernemers en locaties. “Gezien de afstand die we dienen te houden, zullen de bestaande terrassen de toestroom niet aankunnen. Zeker bij mooi weer”, zei burgemeester Emile Jaensch eerder over de plannen. “Dit initiatief biedt een veilig alternatief en een aardige aanvulling voor de vakantieplannen.”

Nieuws Oegstgeest Regio Terrassen Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×