Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay / Thorsten Frenzel).

Nachtclub Wibar opent een Biergarten in de Zeeheldenbuurt

De nachtclub Wibar opent een Biergarten aan de Willem Barentzstraat te Leiden, voor de deur van het pand waar zij gewoonlijk hun clubavonden en raves organiseren. Volgens organisator Erik Lourenssen moet je daarbij denken aan een ‘gezellige door Berlijn geïnspireerde biertuin, compleet met lange tafels en schlagermuziek’. Het nieuwe terras gaat vrijdag 10 juli open en is de rest van de zomer iedere vrijdag en zaterdag van vijf uur ’s middags tot twee uur ’s nachts geopend.

In totaal moeten er zo’n honderd gasten op het terras in de Leidse Zeeheldenbuurt plaats kunnen nemen. Zowel binnen als buiten kunnen Leidenaren aanschuiven aan lange tafels en zich te goed doen aan een uitgebreide speciaal bierkaart. Voor het eten, gaat de club een samenwerking met The Bostel Brothers aan. Vanaf een podium bereiden de mannen vlees, vis of vega snacks en hoofdgerechten. Denk aan bijvoorbeeld een kaasplankje van de lokale boerderij, jalapeño poppers of spicy dumplings.

Het is wel de bedoeling dat mensen netjes op hun plek blijven zitten, dit om de social distancing maatregelen te handhaven. Dat betekent ook dat er geen harde dansmuziek gedraaid wordt in de biertuin, zoals de gemiddelde Wibar-bezoeker wel gewend is. Het idee is dat de verleiding om toch op te staan en te gaan dansen, niet te groot mag worden. De organisatie geeft aan dat het forse geluidssysteem van de club tijdelijk plaatsmaakt voor zachtere muziek. “We willen wel iedere dag een Leidse dj hebben, maar die moet dan niet non-stop techno draaien”, vertelt Lourenssen. “De bezoekers zullen toch ook gezellig op een normaal niveau met elkaar willen praten.”

Steun
Net als veel andere horeca-ondernemingen, heeft de nachtclub het zwaar met de coronacrisis. De Wibar – afgeleid van de eerste letters van de voor en achternaam van Willem Barentszoon – begon daarom een t-shirt actie. Onder het kopje ‘save the Wibar, buy a tee’, werden belangstellenden opgeroepen een kledingstuk te kopen om zo de club te steunen. “Daar werd enorm goed op gereageerd”, vertelt Lourensssen. “We zijn enorm blij met de hoeveelheid steun die wij hebben gehad, veel mensen hebben ook gewoon een donatie gedaan.  Bijna alle shirts zijn uitverkocht. Binnenkort lanceren we een nieuwe merchandise pagina op onze website, zodat mensen ons financieel kunnen blijven steunen door een t-shirt of iets anders te kopen.”

Leiden Wibar Biergarten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×