De evenementenorganisator Doorgedraaid en de nachtclub Wibar hebben flink uitgepakt met het Biergarten decor. (Foto's: Doorgedraaid).

Gemeente vindt terras bij Wibar Biergarten geen probleem

De nachtclub Wibar kan zich klaar maken om een terras op haar terrein aan de Willem Barentszstraat te bouwen. Het Leidse college van burgemeester en wethouders laat in antwoord op schriftelijke vragen van de CDA-fractie namelijk weten dat zij voornemens is deze of volgende week een tijdelijke terrasvergunning te verlenen.

De nachtclub in de Leidse Zeeheldenbuurt kwam met het idee een biertuin naar Berlijns model te openen om tijdens de zomerperiode toch iéts te kunnen doen, ondanks de coronacrisis. Daarnaast heeft de nachtclub het geld hard nodig, gezien zij hard getroffen worden nu alle inkomsten wegvallen. De Leidse CDA-fractie had de nodige kritiek op het plan, die vonden de biertuin alle grenzen te buiten gaan en stelden schriftelijke vragen.

Tijdelijk
De gemeente neemt het besluit het terras toe te staan op basis van een beleidsregel van het college over tijdelijke wijziging van omvang en inrichting van terrassen in coronatijd. Met die maatregel wordt het horecaondernemers gemakkelijker gemaakt een terras te openen of een bestaand terras groter te maken, om de gast zo de gelegenheid te bieden onderling de anderhalve meter afstand te bewaren. De club wilde eigenlijk sinds de opening van haar Biergarten vorige week een terras maar had er niet bij stil gestaan dat – ondanks de soepelere regels – er wel een vergunning aangevraagd moest worden voor het terras.

Het terras mag niet open zijn tot 02.00 uur ’s nachts, zoals Wibar eigenlijk voor ogen had. De nachtclub heeft zich net als de rest van de horeca aan dezelfde eindtijden voor terrassen te houden. Het college laat weten dat de initiatiefnemers bij de gemeente hebben aangegeven alles te zullen doen om overlast in de buurt te voorkomen. Zo niet, zal de gemeente handhavend optreden.

Het afgelopen weekeinde ging de Wibar Biergarten voor het eerst open, maar dus wel binnen. De club werd met de nodige decorstukken omgetoverd tot een indoor biertuin, inclusief een enorme lamp in de vorm van een coronavirus. De organisatie liet op Facebook al kennen dat het een succesformule blijkt, ook het komende weekend zit al bijna volgeboekt. Hoewel reserveren niet verplicht is en toegang gratis is, lijkt het erop dat de uitgaansgelegenheid nu al zo populair is dat gasten zonder reservering niet aan een tafeltje komen. De biergarten is de rest van de zomer iedere vrijdag en zaterdag van vijf uur ’s middags tot twee uur ’s nachts geopend.

Leiden Wibar Biergarten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×