(Foto's: Arriva).

Arriva vervangt zijspiegels door camera's op Leidse stadsbussen

Arriva vervangt de zijspiegels van alle elektrische stadsbussen in Leiden voor camera’s. De 23 stadsbussen die sinds maart vorig jaar op de stadsroutes rijden worden vanaf vandaag voorzien van een camerasysteem. Dit draagt volgens Arriva bij aan de veiligheid van de bus en de directe omgeving.

De camera biedt de chauffeur een grotere kijkhoek, waardoor er geen dode hoek meer is. Ook heeft de camera een mogelijkheid om infraroodbeeld te tonen, waardoor het zicht in het donker beter is. De camera’s zijn, net als de spiegels aan beide zijden van de bus gemonteerd. Omdat de camera’s klein zijn steken zij minder uit dan de spiegels.

Bij de chauffeur worden beeldschermen geplaatst waarop de beelden van camera’s worden getoond. De chauffeurs van de stadsbussen krijgen een cursus over het gebruik van de camera.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×