(Foto: Frank Steenkamp).

Nog minder corona in de regio

De besmettingen met het coronavirus laten nog steeds een dalende trend zien. Dat geldt landelijk, in Zuid-Holland én in de Leidse regio. Hetzelfde geldt voor de ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Gemiddeld overleden er afgelopen week in heel Nederland twee personen per dag aan Covid-19.

In de Leidse regio is er sinds drie weken geen sterfgeval meer geteld. Wel was er afgelopen week voor het eerst sinds 15 juni een ziekenhuisopname, van een patiënt uit Leiden. Maar nieuwe patiënten kwamen er amper bij. In een week tijd waren dat er maar twee. Ook in Katwijk, waar eerder een piek in besmettingen te zien was, hield het virus zich nu vrij rustig. Er werden daar nu vier mensen positief getest.

De versoepeling van de maatregelen tegen het virus leidt in onze regio dus nog niet tot een opleving. Ook landelijk is dat het beeld, al blijven er wel verschillen. Zo blijft het virus in Den Haag en Rotterdam wel duidelijk actiever dan in onze regio, met gemiddeld 10 besmettingen per miljoen inwoners per dag (de Leidse regio scoort er minder dan 2).

Wel is er een uitbraak van het virus geweest in een verpleeghuis in Maassluis. In korte tijd werden daar in De Tweemaster 29 personen positief getest: zeventien bewoners en twaalf medewerkers. De bewoners zijn op een aparte Covid-19 afdeling geplaatst en er is even geen bezoek meer mogelijk. De Argos zorggroep waar het verpleeghuis onder valt, heeft geen idee waar de besmettingen vandaag komen. Dat toont toch nog eens het sluipende gevaar van dit virus aan.

De research voor dit artikel is mede mogelijk gemaakt door het Leids Mediafonds

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×