(Foto: Chris de Waard).

Gemeente wil ruzie met FC Boshuizen niet verder juridificeren

Het geschil tussen voetbalclub FC Boshuizen en de gemeente Leiden is binnen enkele weken uit de wereld. Dat verwachten zowel clubvoorzitter Joop von Oven als sportwethouder Dirkse. “Ik wil dit ook verder niet juridificeren”, zei de wethouder in de uitzending bij Sleutelstad. Gemeente en club hebben een conflict over de noodzakelijke verplaatsing van de voetbalclub. Die moet het huidige hoofdveld inwisselen voor een plekje verderop aan de Boshuizerkade om plaats te maken voor het nieuwe indoor sportcentrum.

Omdat Boshuizen volgens de gemeente te hoge (financiële) eisen stelde aan die verhuizing, stapte de gemeente naar de rechter. “We kwamen er samen niet uit en dat komt er een moment dat je een onafhankelijk oordeel wilt”, zegt Dirkse over de rechtszaak die in het voordeel van FC Boshuizen werd beslecht. Boshuizen beroept zich op afspraken uit een oud contract. Volgens de gemeente kon dat niet, omdat die overeenkomst nooit was ondertekend. Omdat allebei de partijen al acht jaar handelden in de geest van die afspraken, kan de club daar toch rechten aan ontlenen, zo oordeelde de rechter onlangs.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse over de ruzie met Boshuizen.

Vorige week zaten de twee partijen al om tafel om te bezien of ze er nu wel samen uit kunnen komen. Dat lijkt het geval. Deze week wordt verder gesproken en zowel de gemeente als de voetbalclub verwachten er binnen enkele weken uit te zijn. Het is de bedoeling dat FC Boshuizen gaat spelen op de voormalige velden van GOL Sport, maar in de huidige kantine blijft. Ook wil de club zekerheid voor de langere termijn. In de oude afspraken, kon de club tot 2027 aan de kade blijven spelen. In de nieuwe overeenkomst wil de club er ook wat dat soort bijkomende zaken niet op achteruit gaan.

Leiden Politiek Sport Topsporthal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×