Als het nieuwe Sportcomplex 1574 na de zomer open gaat, blijft ook de Vijf Meihal in gebruik. (Foto: Chris de Waard)

Gemeenteraad beslist: Vijf Meihal blijft voorlopig open

De Leidse gemeenteraad heeft afgelopen nacht met een nipte meerderheid gestemd voor het voorlopig open houden van de Vijf Meihal. Wethouder Fleur Spijker (Sport) moet de komende tijd gaan uitzoeken hoe ze dat gaat regelen. Ze ziet daarbij nogal wat beren op de weg.

Knelpunten bij het in bedrijf houden van de verouderde sporthal als na de zomer ook het even verderop gelegen Sportcomplex 1574 opengaat, deelde ze donderdagavond ook met de raadsleden, maar die besloten uiteindelijk toch met 20 tegen 18 stemmen dat de hal open moet blijven om tegemoet te komen aan het tekort aan zaalsportruimte in Leiden. Daartoe riepen de afgelopen weken verschillende sportclubs ook al op, net als de Leidse Sportfederatie en Topsport Leiden.

Sportwethouder Fleur Spijker gaat in opdracht van de gemeenteraad kijken of de Vijf Meihal voorlopig toch open kan blijven.

Volgens Spijker is het openhouden nog geen uitgemaakte zaak, want hoewel ze de opdracht van de raad moet gaan uitvoeren, zijn er wel degelijk zaken die dat onmogelijk maken. Zo zijn de 150 parkeerplekken achter de Vijf Meihal vanaf september toebedeeld aan het nieuwe sportcomplex en is het volgens de wethouder onzeker of er wel voldoende capaciteit op het stroomnet is voor twee hallen in een klein gebied. “Liander heeft voor Leiden Zuidwest namelijk al code oranje afgekondigd.”

De raadsvergadering die donderdagmiddag om 16.00 uur begon, duurde tot 02.15 uur.

 

Leiden Politiek Sport Indoor Sportcentrum


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×