(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Vernietigde 'buurtsuper' Van Riebeeckhof vervangen

Begin juni kwam er een voorlopig einde aan het initiatief van Mirjam Ravensbergen. De bewoonster van de Van Riebeeckhof in Leiden liet enkele jaren geleden haar ‘Little Food Pantry’ maken. Een soort minibieb voor levensmiddelen. Mirjam’s motto: ‘buren helpen buren’. Tot begin juni dus. Toen legden onbekenden een dode, opengesneden gans in het kastje met als gevolg dat het hele kastje om hygiĆ«neredenen werd vernietigd.

Chris de Waard in gesprek met Mirjam Ravensbergen bij de nieuwe ‘buurtsuper’ in de Van Riebeeckhof.

Gisteren werd er een prachtig nieuw exemplaar tegen de muur van de flat geschroefd. Onder toeziend oog van een ontroerde Ravensbergen. “Er zijn zoveel mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken”, zegt ze terwijl ze het resultaat bewondert van een crowdfunding via Voorjebuurt.nl de afgelopen weken 250 euro werd opgehaald. Geld dat eigenlijk gebruikt zou worden voor een nieuw uitgiftekastje, maar de actie werd opgemerkt door enkele Leidse ondernemers die onder aanvoering van Joris de Bruin van Reklametotaal het maken en plaatsen van de nieuwe ‘Buurtsuper Leiden’ voor hun rekening namen. Andere meewerkende bedrijven waren Jobo de Bouwer, het Theehuis de Leidse hout en Sleutelstad.

Het ingezamelde geld wordt nu gebruikt voor levensmiddelen die de buurtsuper een vliegende doorstart moeten geven. Voor LFP Leiden – de Buurtsuper geldt: “Neem wat je nodig hebt, geef wat je kunt.” Iedereen die levensmiddelen in huis heeft die niet meer gebruikt worden, kunnen ze erin zetten voor mensen die het niet zo breed hebben.

Leiden Maatschappij De Buurtsuper


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×