(Foto: Buro JP).

Sleutelstad start met tv-programma Licht op Leiden

Sleutelstad start komende zondag met het tv-programma Licht op Leiden. In het wekelijkse praatprogramma nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Ook zijn er vaste rubrieken zoals een column over de gekozen Leidenaar van de week en een wekelijks optreden van Leidse Glibber Emile van Aelst. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 15.00 uur live op radio en tv en wordt meerdere keren per week herhaald op tv.

Licht op Leiden is aan de ene kant ‘luchtig vermaak’ en raakt aan de andere kant ook serieuze thema’s die spelen in de Leidse regio. In het programma worden ‘hot issues’ besproken waarbij ‘hot’ veel kan betekenen: actuele zaken, in of al lang uit het nieuws, wat mensen bezighoudt of bezighield, een kijkje achter de formele berichten, human interest enzovoorts.

Eerste aflevering
De eerste tafelgast is burgemeester Henri Lenferink. Ook is schilder Dick Bakhuizen van den Brink aanwezig. Hij vertelt over zijn nieuwste schilderij en start live in de uitzending een nieuw werk. Dat maakt hij de volgende afleveringen van Licht op Leiden steeds verder af. Daarnaast maakt Leidse Glibber Emile van Aelst zijn opwachting. Iedere week bespreekt hij een leuke Leidse gebeurtenis waar hij bij was. Soms van de afgelopen week, soms juist iets uit de oude doos. Wie deze week wordt uitgeroepen tot ‘Leidenaar van de Week’, blijft een verrassing.

Live op radio en tv:
zondag tussen 14.00 en 15.00 uur

Herhaling op tv:
dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur (tot en met eind augustus)
donderdag tussen 00.00 en 01.00 uur
vrijdag tussen  10.00 en 11.00 uur
zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur

Sleutelstad TV is te vinden op Ziggo kanaal 46 en online via sleutelstad.tv.

Leiden Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×