(Foto's: Chris de Waard en Martin van Rijn).

Vijftig jaar Stichting Huisvesting Werkende Jongeren

De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) bestaat vijftig jaar. De SHWJ wilde dat eigenlijk vieren met een groot feest in en om de Pieterskerk, waarbij ook alle huurders van de 840 woonruimtes die de SHWJ aanbiedt, zouden worden uitgenodigd. Dat kon niet doorgaan en dus werd het jubileum woensdag met een beperkt aantal genodigden gevierd op de binnenplaats van het bedrijvencentrum Tieleman en Dros dat wordt geëxploiteerd door zusterorganisatie Stichting Werk en Onderneming.

De bijeenkomst werd live uitgezonden op Sleutelstad TV. In de uitzending gaf de SHWJ drie keer een maand huur weg. Huurders konden daarvoor bellen en kwamen live in de uitzending. Ook overhandigde voorzitter Rob Lever van de SHWJ het jubileumboek ‘Uit nood geboren’ aan wethouder Fleur Spijker. Tenslotte werd een cheque overhandigd aan jongerenhospice Xenia. Met de 20.000 euro kan een jaar lang een plek in het hospice worden bekostigd.

Tussendoor zorgde Collectief Leidse Geluiden voor live muziek.

SHWJ beschikt over zo’n 840 wooneenheden in het starterssegment, die aan jongeren tussen 18 en 35 jaar worden verhuurd. In de afgelopen vijftig jaar hebben ruim 10.000 woningzoekenden hun eerste stappen op de Leidse woningmarkt gezet via de SHWJ. Juist deze week wordt begonnen aan weer een nieuw appartementencomplex aan de Ter Haarkade.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×