(Foto: Corine Zijerveld).

Nieuwe burgemeester Zoeterwoude stelt zich voor

Maandagavond om 21.00 uur stipt maakte de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Arjan Bakx, bekend dat Fred van Trigt vanaf 7 oktober de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude is. De huidige burgemeester, Liesbeth Bloemen, zal dan met pensioen gaan. In een exclusief interview met Sleutelstad stelt de 58-jarige van Trigt zich voor.

U bent nu wethouder in Hillegom, waarom wilt u burgemeester van Zoeterwoude worden?
Ik ben gegroeid van burgerlid, raadslid tot wethouder. In dit politieke proces is het burgemeesterschap een mooi vervolg.

Op de dag dat u het hoorde heeft u nog overleg (over jeugdzaken) met Liesbeth Bloemen gehad, zij wist niet dat u gesolliciteerd had…
Dat klopt ja, wij hebben het er natuurlijk niet over gehad, maar ik dacht wel: zij weet iets niet wat ik wel weet. En dat was wel even een rare situatie.

Hebben jullie na de bekendmaking al contact gehad?
Tijdens de raadsvergadering waarin ik werd gebeld dat ik het was geworden hebben we elkaar gesproken. Maar daarna nog niet.

Hoe ziet de overgang van wethouder naar burgemeester er uit?
In Hillegom moet er van alles geregeld worden om mij als wethouder op te volgen. En ik wil niet op 7 oktober blind binnenkomen in Zoeterwoude. Liesbeth en ik zullen afspraken maken hoe ik dingen krijg overgedragen en hoe ik met iedereen kennis ga maken.

Wat heeft u voor beeld van Zoeterwoude?
Ik word er heel blij van. Ik vind het mooi dat het aan de ene kant echt een dorp is met veel groen, waar mensen bij elkaar betrokken zijn en veel vrijwilligerswerk doen. En aan de andere kant is het heel Leids, je bent zo in de stad.

Heel ‘Leids’ dat ligt nogal gevoelig. Zoeterwoude wil graag zelfstandig blijven. Hoe denkt u daar over?
Iedere gemeente moet in verschillende situaties nadenken over hoe ze bepaalde zaken oppakken. Kan ik dit zelfstandig? Of ga ik met partijen of de regio samenwerken? Samenwerking is ontzettend belangrijk. Hoe Zoeterwoude de verre toekomst in gaat dat zal moeten blijken, maar voor alsnog is Zoeterwoude een zelfstandige gemeente die heel zelfstandig functioneert en veel samenwerkt met andere gemeenten. Dus op dit moment hebben ze het goed geregeld.

U moet verhuizen naar Zoeterwoude, ben u al op zoek?
Mijn vrouw en ik zijn al een paar keer gaan kijken in Zoeterwoude, maar we weten nog niet in welke buurt we willen wonen.

De benoeming is in principe voor een termijn. Wat nou als het daarna ophoudt?
We maken er gewoon wat van, iedere dag weer. Ik ga mij voor 100% inzetten. Ik leef niet met die vraag. We gaan nu eerst zo snel mogelijk zorgen dat we ons thuisvoelen in Zoeterwoude. Wat er over zes jaar gebeurt, dat zien we tegen die tijd wel weer.

Zoeterwoude Fred van Trigt burgemeester Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×