Jacintha maakte 150 maaltijden in haar eigen keuken. (Foto's: Ronald Snijders).

Maaltijden Jacintha leveren 1.250 euro op voor coronahulp Suriname

Jacintha Groen-Steward heeft afgelopen week gekookt voor Suriname. Door thuis maaltijden te bereiden en die voor een tientje per stuk te verkopen, levert de Leidse van Surinaamse afkomst een bijdrage aan de benefietavond  NL4SU die eerder deze maand door de NTR werd uitgezonden.

In het programma, dat werd gepresenteerd door Humberto Tan en Jörgen Raymann, werd tot eind vorige al ongeveer 1,5 miljoen euro opgehaald om Surinamers bij te staan die door de coronacrisis niet meer goed rond kunnen komen.

Doneren kan nog tot en met 8 augustus. Jacintha doet dat deze week. Haar maaltijdactie is afgelopen en bracht in totaal 1250 euro op. Dat geld werd bijeengebracht door vrienden en bekenden van de Surinaamse die een portie Surinaamse bami met kip of een vegetarische variant bestelden. Jacintha verwierf in Leiden en omgeving recent de nodige bekendheid door zich op te werpen als woordvoerder van de Leidse Black Lives matter-manifestatie die op 14 juni zo’n 2.500 mensen op de been bracht.

Binnen de Surinaamse gemeenschap is Jacintha al veel langer een bekende verschijning als initiatiefneemster van het Leidse Keti-Koti festival ‘Songs of Freedom‘ waarmee jaarlijks de afschaffing van de slavernij in Suriname wordt herdacht. Dit jaar kon dat festival vanwege corona niet doorgaan. Wel werd er een bijeenkomst georganiseerd door De Veenfabriek onder de noemer ‘Theater voor Keti Koti‘ waarbij het Leidse theatergezelschap sinds 2019 stilstaat bij ons slavernijverleden.

Een videoverslag van de Keti Koti bijeenkomst die De Veenfabriek dit jaar organiseerde om ondanks de coronacrisis toch stil te kunnen staan bij het slavernijverleden.

 

 

Leiden Maatschappij Keti Koti


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×